Település:
Zala megye, Gyenesdiás


 

 

 

Gyenesi Lidóstrand

A kisgyerekekkel rendelkező családok előszeretettel választják ezen partot, hiszen vize lassan mélyülő, partja pedig teljes mértékben homokoz, így a legkisebbek biztonságosan fürdőzhetnek a szezon minden napján.

Bemutatkozás

Gyenesdiás a Balaton északi csücskén fekvő település, mely szintén rendelkezik egy sokak által preferált stranddal, mely nem más mint a Gyenesi Lidóstrand. A népszerűsége a mindössze 100 méter partszakasz hosszal rendelkező strandnak, leginkább családias környezetéből adódik.

Vízpart

A kisgyerekekkel rendelkező családok előszeretettel választják ezen partot, hiszen vize lassan mélyülő, partja pedig teljes mértékben homokoz, így a legkisebbek biztonságosan fürdőzhetnek a szezon minden napján. A gyerekek tehát sokszor rendeznek a víz szélén a homokban homokvár építő versenyt, esetlegesen játszanak homokozóikkal a kellemes árnyékos területeken.

Szolgáltatások

A legkisebbek szórakozásáról a parton található játszótér is gondoskodik, az igazán apró nyaralók pedig a baba-mama szobában élvezhetik a nyugodt pillanatokat. A sport kedvelői számára ezen kicsiny strandon sem maradhatott el a foci pálya, röplabda pálya, lábtengó pálya valamint az asztalitenisz kiépítése. Ennek köszönhetően az aktív kikapcsolódást kedvelőknek is garantáltan lesz választási lehetőségük. Akik pedig a vízen szeretnék tölteni az időt, számukra lehetőség van vízibicikli bérlésére a szezon minden napján.

Étkezési lehetőség

Akik az megannyi szórakoztató pillanat során megéheznek, számukra a parton található három büfé kínálatából lehetséges a választás. A hagyományos balatoni ételek mellett természetesen a mindennapokban megszokott rántott húsok, levesek és tészta ételek is elérhetőek. A kínálat igen széles, így garantáltan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb és laktató ebédet. Mindezek után természetesen a jól megérdemelt nutella-s vagy lekváros balatoni palacsinta sem maradhat el!

Megközelítés

A partra meglehetősen könnyedén el lehet jutni, hiszen az Oppel Imre sétány egyenesen a strandhoz vezet. Ennek köszönhetően az autósoknak csupán a sétány melleti úton kell végigmenniük és már a strandon is vannak. A strand előtt pedig néhány darab parkoló várja a fürdőzőket. A gyalogosan érkezők a Balaton útról előbb említett sétányon gyalogolva egyszerűen a strandra juthatnak.

A strand különlegessége, hogy 2019-ben vett részt először a Kék Hullám Zászló strandminősítésen, melyen újoncként 4 csillagos minősítést szerzett. Ugyanezen évtől kezdve Mozdulj Balaton a Gyenesi Lidóstrandon is, melynek keretén belül szombatonként sportversenyekre várják a versenyszellemű strandolókat.

Fotók: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület